,,Un optimist este personificarea umană a primăverii."
(Susan J.Bissonette)
batalia.jpg


Ştiaţi că ….Municipiul Tulcea a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei” pentru titlul de „Orașul Reciclării”, în cadrul competiției cu același nume adresată primăriilor de municipiu și organizată de Eco-Rom Ambalaje în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013.
Tulcea a fost orașul care a obținut cel mai mare punctaj la evaluarea finală, demonstrând astfel că deține cel mai performant sistem de colectare separată dintre cele 20 de orașe participante. Criteriile care au stat la baza evaluării orașelor participante au fost:
  1. calitatea serviciilor de colectarea separată a deșeurilor de ambalaje (însemnând accesul populației la containerele colorate
  2. aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în fiecare container)
  3. cantitatea de deșeuri colectate și campaniile de conștientizare a populației cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor în vederea reciclării.

Pe parcursul competiției au fost colectate separat peste 5.5 milioane de kg de deșeuri de ambalaje , dintre care peste 2 milioane de kg de plastic, peste 3.1 milioane de kg de hârtie-carton, 451 de mii de kg de sticlă și peste 30 de mii de kg de metal. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării autorităților locale și a partenerilor acestora – operatori de salubritate și organizații de profil – astfel încât cei peste 3 milioane de români din aceste municipii să aiba acces la un sistem de colectare separată accesibil și funcțional, prin cele 7.500 containere speciale puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje în cele 20 de municipii

cetati.jpg


Luptă și tu alături de primăria orașului tău! Colectează selectiv deșeurile de ambalaje și fie ca cea mai responsabilă primărie să câștige!

Sursa http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/


Chiar de este greu să urci treptele performanţei …nu te da bătut !
beethoven_ludwig_250x269.jpgBeethoven a fost considerat de către profesorii săi "fără nici o şansă ca şi compozitor". Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.
Albert-Einstein.jpgAlbert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate. Nu?
Winston_churchill.jpgWinston Churchill a rămas repetent când era pe clasa a 6-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim ministru. El a scris mai târziu: "Never give in, never give in, never, never, never, never - in nothing, great or small, large or petty - never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up."

Sigmund_Freud.jpgSigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.
Charles-Darwin-.jpgCharles Darwin a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost spus, de către tatăl său: "Nu-ţi pasă de nimic în afară de prins câini şi şobolani." În biografia lui, Darwin a scris: "Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, de fapt chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă." Cu siguranţă, a evoluat.
thomas-edison-.jpgProfesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că " prea prost ca să înveţe ceva". A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşit să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am eşuat de1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi."

Walt-Disney-and-Mickey-Mouse.jpgWalt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să construiască Disney Land-ul. De altfel, Propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.

charles-chaplin.jpgCharlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantomima sa fiind considerată un nonsens. Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină un inginer.
Pablo casals.jpgCând Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat "Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violoncelişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?" Domnul Casals i-a răspuns: "Pentru că încă cred că fac progrese."

Vincent-Van-Gogh-.jpgVan Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste800 de tablouri.

Michael Jordan.jpgMichael Jordan şi
bob_cousy.jpgBob Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: " Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit."


Aşadar, nu te da niciodată bătut !!!


Debussy - Muse Demo - Muse_debussy_first_arabesque-2d898c8db3682505fb2e8 Mp3